24 mar 2021, 21:53

Навсякъде си само ти 

  Poesía » De amor
872 4 21

Навсякъде си само ти

 

 

Дали си този звезден мрак

тъй галещ ме с прохлада нежна?

Или листеца палав пак,

привел се над стената древна?

 

Дали си диска лунен вън,

обагрен в бликнало шампанско?

Или си сладкия ми сън

тъй реещ се в небето райско?

 

Не смея да поема дъх,

знам - тежка ми е таз' корона...

Прегръщам трепкащия лъх

над тихите води на Рона...

 

А времето така лети...

Но търся те до сетни сили...

Навсякъде си само ти...

Кога ли ще те видя, мили?

© Светла Асенова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??