22 oct 2008, 9:12

Не 

  Poesía
518 0 7
Уморих се да бъда Христос!
Уморих се да бъда и Юда! 
Имам днес риторичен въпрос:
Уморих ли се пишещ да бъда?

Мълчаливо ме гледате вие
и се питате: Отговор няма?
Да, въпросът във себе си крие
любовта ми безкрайно голяма.

На мастило миришат ръцете.
Честността ме изгаря до кости,
а словата напират в сърцето
не признали курбан, нито пости.

Не признава душата умора,
бълва първите срички нахлули.
Уморен от писалка? Не мога
да задраскам родените думи.

Все едно да погубя детето,
сътворено от обич и ласка...
Нека първо ми вземат сърцето,
после - нахлузват ми маската...

© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??