Не бях
Не бях за тебе огън,
в пазвите заровен,
гърдите млади дето все гори.
Не бях за тебе белег,
на коляното поставен
през буйните ти дни.
Не бях за теб разпятие,
пред което да заставаш
и душата грешна на кръста да разпъваш.
Щом това не бях,
въобще, защо ли бях !
© Борислав Пелов Todos los derechos reservados
въобще, защо ли бях !