Не бях избраница на любовта
Не бях избраница на любовта в живота,
но мечтателка колко често съм била.
Като роля изиграна истинска в живота,
видях себе си, като съпруга, майка и жена.
И носих съдбата си покорна,
ден и нощ с нея все вървях.
Превръщах се в дъга небесна,
процъфтявах, като цвят.
Но като сияние небесно искам след време да угасна,
затова, че своя път достойно извървях.
Не бях избраница на любовта гореща,
но живота си напразно тъй и не пропилях!
© Мария Todos los derechos reservados