28 dic 2020, 8:48

Не е виновен камъкът 

  Poesía » Filosófica
859 11 26

 

За камъка - приятел или враг,

в основите на дом полегнал кротко,

или пък сграбчен от ядосана ръка

готов да къса нишки от живота.

 

За грешника - тъй както за мъртвец

ни хубаво, ни нищо - само гняв.

Разпръскван като сняг върху поле

без дума за добрите му дела…

 

В съдебната палитра на гнева

битуват само бялото и черното.

Но който вече е избрал страна

е склонен да осъжда без проверка.

 

И лесно е ръката да замахне

закана в камък без вина се крие.

А по дланта на грешника еднакви-

лежат и също се пресичат линии.

 

На разума, живота, на сърцето…

Кой има право днес да ги изтрие?

Не е виновен камъкът… Ръцете

със грях, греха едва ли ще отмият…

 

© Дочка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??