Не искам да спя във ясните нощи,
а искам да гледам луна и звезди.
Във тях се потапям, не мисля за нищо,
след изгрев заспивам със звездни очи.
Не искам да спя, ако слънце изгрява
над синьо море или сиви скали,
а лъчите да срещам как плахо подават
ръчички към мойте блестящи очи.
Не искам да спя, ако залез затопля
с червени лъчи хоризонта пред мен.
Аз искам да чувствам как сърцето ми сгрява,
изпраща деня ми усмихнат, зелен.
Преди полунощ да заспивам не искам,
защото тогава е най-топла нощта.
Не искам да спя нито денем, ни нощем,
защото тогава не се чувствам сама.© Галя Todos los derechos reservados