4.10.2007 г., 9:07 ч.

Не искам да спя 

  Поезия
1005 0 6
 

Не искам да спя във ясните нощи,

а искам да гледам луна и звезди.

Във тях се потапям, не мисля за нищо,

след изгрев заспивам със звездни очи.

Не искам да спя, ако слънце изгрява

над синьо море или сиви скали,

а лъчите да срещам как плахо подават

ръчички към мойте блестящи очи.

Не искам да спя, ако залез затопля

с червени лъчи хоризонта пред мен.

Аз искам да чувствам как сърцето ми сгрява,

изпраща деня ми усмихнат, зелен.

Преди полунощ да заспивам не искам,

защото тогава е най-топла нощта.

Не искам да спя нито денем, ни нощем,

защото тогава не се чувствам сама.

© Галя Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??