31 oct 2010, 14:11

Не искам нищо друго 

  Poesía » De amor
892 0 4

Не искам нищо друго


Искам я, душата си, обратно!

Ти я взе, когато си замина,

разхвърли в мене всичко безобразно,

остави ме - жестока, несломима.

Мечтите, дето взе, не ми ги връщай -

не бяха мои, няма да се сбъднат.

Тя бяха дом, студена къща -

стопаните ù няма да се върнат.

Илюзиите, дето си изграждах,

се срутиха, от болка натежали.

Посрещах ги или пък ги изпращах -

не бяха живи, няма да ги жаля!

А любовта, която ме напусна,

ме остави празна, безсърдечна.

Да бъда същата е вече късно

и чувствам се и чужда, и далечна.

Белязах себе си с вини и грешки,

останах пропаст, разкървена рана.

У мене не остана грам сърдечност,

ни нещо, за което да се хвана.

Та, е затуй копнея за душата -

щом искаш, наречи ме егоистка!

Със нея ще си върна добротата -

останалото не е мое да го искам!


© Деница Красимирова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??