Не ме опитомявай, дива да остана
и вятърът да бъде кротък покрай мен,
за теб да бъда вечно тежка рана,
когато си до мен – да пожелаваш ден!
Не искай да съм нежна или опитомена,
обичай ме потайна и добра!
Красива съм, когато безизразно студено
приемам и предавам топлина!
Недей да ме променяш, не отнемай
най-силната страна на личността,
каквато съм – такава ме приемай,
това ще промени за нас света!
© Екатерина Спасова Todos los derechos reservados