Една целувка те разтапя,
смалява се пръстта.
Попадаш в трапа -
да си носиш кръста -
до старостта.
С нозе на кошута вървиш
към непознатото,
във вихъра на страшен ураган.
Не е страшно веднъж
престъпиш ли тайствения олтар.
Лее се отвсякъде божествен нектар.
Без пари е. Дар от бога и така опива!
Не ме питай - докога!
"До изнемога" - намига ми тихо нощта
и въздига се при деня!
© Василка Ябанджиева Todos los derechos reservados