" Не ме разлюбвай! " ми кажи
и аз ще бъда все любов.
Повтаряй ми го с нежен зов,
да има обич в две души.
Мечтите ни не са лъжи
и вярвам в твоя благослов.
" Не ме разлюбвай! " ми кажи.
Когато моят ден тъжи
зарадвай ме със порив нов.
А нощ ли е, сред мрак суров
в съня ми хубост покажи.
" Не ме разлюбвай! " ми кажи.
" Не ме разлюбвай! " ми кажи
и няма да гнети покров.
Щом горест тръгне пак на лов
ти тетивата й срежи.
Не бива тихо да лежи
една надежда в черен ров.
" Не ме разлюбвай! " ми кажи.
С вълшебства ти ме обгрижи
и с твоя дар ще съм готов
на всичко, знай... и образцов
романсът ни ще продължи.
" Не ме разлюбвай! " ми кажи.
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados