13.03.2021 г., 1:05 ч.

" Не ме разлюбвай! " ми кажи... 

  Поезия » Любовна
265 1 2

" Не ме разлюбвай! " ми кажи

и аз ще бъда все любов.

Повтаряй ми го с нежен зов,

да има обич в две души.

 

Мечтите ни не са лъжи

и вярвам в твоя благослов.

" Не ме разлюбвай! " ми кажи.

 

Когато моят ден тъжи

зарадвай ме със порив нов.

А нощ ли е, сред мрак суров

в съня ми хубост покажи.

" Не ме разлюбвай! " ми кажи.

 

" Не ме разлюбвай! " ми кажи

и няма да гнети покров.

Щом горест тръгне пак на лов

ти тетивата й срежи.

 

Не бива тихо да лежи

една надежда в черен ров.

" Не ме разлюбвай! " ми кажи.

 

С вълшебства ти ме обгрижи

и с твоя дар ще съм готов

на всичко, знай... и образцов

романсът ни ще продължи.

" Не ме разлюбвай! " ми кажи.

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??