Не мога да подредя пъзела
на миналият си живот.
Половината от него е разпилян
в нетрайни съновидения
и избледняващи спомени.
Не ми достига половината от пътя,
за да продължа напред.
Нужно ми е небе, поне наполовина
ясно и синьо.
Трябва ми сърце, дори наполовина
по-обичащо и по-опрощаващо.
Не ми достига половин живот,
за да разбера, че истинското "Цяло"
няма половини.
Една малка половина,
но най-необходимата,
най-значимата,
най-важната...
Най-недостижимата.
© Хари Спасов Todos los derechos reservados