16.03.2020 г., 7:32 ч.

Не ми достига половина 

  Поезия » Философска, Свободен стих
382 1 5

Не мога да подредя пъзела

на миналият си живот.

Половината от него е разпилян

в нетрайни съновидения

и избледняващи спомени.

Не ми достига половината от пътя,

за да продължа напред.

Нужно ми е небе, поне наполовина

ясно и синьо.

Трябва ми сърце, дори наполовина

по-обичащо и по-опрощаващо.

Не ми достига половин живот,

за да разбера, че истинското "Цяло"

няма половини.

Една малка половина,

но най-необходимата,

най-значимата,

най-важната...

Най-недостижимата.

 

© Хари Спасов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??