12 abr 2012, 22:56

(Не) мога 

  Poesía
576 0 2

(не мога)

 

Не мога вече да прощавам всичко -

годините, в които съм била недообичана,

мълчанието на думите недоизричани...

Не мога да прощавам всичко!

 

Не мога да бъда Резервна жена...

Мога да ти опържа картоф и яйца,

да ти изгладя едната риза и да ти изпера другата.

Не мога да бъда твоя Съпруга.

 

Не мога да бъда за теб Единствената,

да се занимавам вечно с яйцата и ризите ти,

да съм на твоя трънлив поглед в плен...

Не мога да те издържа всеки ден!

 

Не мога "до гроб" да остана заключена в теб,

но не съм тръгнала да умирам. Десетилетия имам напред...

Не мога цял живот да те обичам все така...

Мога да те обичам тук и сега

с всички твои предимства и недостатъци.

...

За теб това достатъчно ли е?

© Петето Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??