30 oct 2006, 12:38

Не, няма много да се бавя... 

  Poesía
690 0 7
на Мартина




Не, няма много да се бавя.
Остава ми да мина моста
и се прибирам.
Ще отворим виното.
Ще пием.
Ще лежим,
заслушани във всичкото,
във тишината му...
Не, няма да се бавя много -
остава ми да срещна стар приятел
и да му кажа нещо...
за последно.
А после се прибирам! -
Ще отворим
виното...
Ще слушаме
Джон Ленън или Коен,
а после ще потънем
в онова, спокойното,
в телата си,
а немият,премигващ телевизор
ще ни гледа.
Не, няма да се бавя, никак –
Остава ми да вляза
в магазина,
да купя нашата
бутилка...

Не, няма да се бавя, мила -
остава само пътя
да открия...

© Ясен Крумов- Хенри Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??