27 may 2007, 9:57

НЕ ПЛАЧИ В ЖИВОТА, АКТЬОРЕ... 

  Poesía
687 0 6
Не плачи в живота, актьоре...
В този глупав Балкански вертеп
предстои ти прекрасната роля -
да играеш достоен човек.

Ти отдавна си в образ - актьоре,
но в реквизитното чекмедже
щом погледнеш, не ти се говори,
там има бутафорно сърце...

Виждаш сенки, които те слушат...
Клаксони ръкопляскат в главата...
Достоен човек не се играе на ужким!
На теб ли да обяснявам правилата?

Ти знаеш, че по улицата разбита
в сцена се превръща тротоара...
Кучетата са първите ти зрители,
а реквизит - смачканата цигара...

Не плачи в живота, актьоре.
Достойнство има в твойте очи.
За успеха ти ще се помоля.
Хвърли се с хъс в ролята и не плачи...



© Валентин Йорданов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??