9 abr 2017, 18:50  

Не препускай време! 

  Poesía » De amor, Civil
294 1 1

 


Не препускай време!


Не препускай време, не препускай,
по кални пътища и друми,
още имаме какво да вземем,
седни - да поговорим ний  със тебе.

 

Стремглаво ти препускаше, забързано,
кога извървя сезоните - на крак?
Във бяг, от стремето - отпуснато,
и падаше и ставаше, без страх.

 

Път даде ми и  избор, и посока,
оплиташе ме в мрежи от тъга,
загубих себе си... и преродена се намирах,
сега ми дай да опозная радостта.

 

Сега ми дай пътека, по която
уверено и смело да вървя,
и сили - да не ме препъне камък,
и обич – в стъпките ми! Благодаря!

 

Дай ми още нежност да усещам,
да я нося и да споделя,
сладък плод от дървото ти да вкуся.
Не препускай, време ! Дай ми...и това!

Елеонора Крушева

© Елеонора Крушева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Великолепно, Ели! Дано го придумаш да седне, че не се лъже и все бърза! Поздравления!
Propuestas
: ??:??