Не прося ни любов ни уважение!
Не искам да съм стока със цена!
Искам само капчица доверие
и откровена, истинска сълза!
Не искам злато нито пък имане!
Фалшива слава! Лицемерна страст!
Не искам болка в мене да остане!
Ще ме боли до сетния ми час!
Не искам да повярвам във лъжите,
които ни заливат всеки ден!
В лъжа не искам да минават дните
и вечно аз да бъда в техен плен!
Не прося обич! Нищичко не прося!
От никого не искам нищо аз!
Своя кръст на раменете нося
до последния си земен час!
20.09.2024 г.
© Георги Иванов Todos los derechos reservados