20.09.2024 г., 21:14 ч.

Не прося и не искам 

  Поезия » Любовна
105 1 1

Не прося и не искам

 

 

Не прося ни любов ни уважение!

Не искам да съм стока със цена!

Искам само капчица доверие

и откровена, истинска сълза!

 

Не искам злато нито пък имане!

Фалшива слава! Лицемерна страст!

Не искам болка в мене да остане!

Ще ме боли до сетния ми час!

 

Не искам да повярвам във лъжите,

които ни заливат всеки ден!

В лъжа не искам да минават дните

и вечно аз да бъда в техен плен!

 

Не прося обич! Нищичко не прося!

От никого не искам нищо аз!

Своя кръст на раменете нося

до последния си земен час!

 

20.09.2024 г.

 

© Георги Иванов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??