19 nov 2008, 20:23

Не са ти верни иконите... 

  Poesía » Otra
1670 0 28

 

Господи, давам ти краен срок

да пренапишеш живота ми.

Писна ми дяволи да ме кoдошат,

че си ми влязъл под ноктите;

че си отмъкнал цял век преднина

и като сън ще те гоня;

че смелостта си лекувам с инат...

Не са ти верни иконите!

Стига, дон Господ!  Не съм Росинант.

И да забравя - ще помня.

 

Подът отдавна е станал таван.

Под всяка звезда съм се молила.

© Павлина ЙОСЕВА Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??