Господи, давам ти краен срок
да пренапишеш живота ми.
Писна ми дяволи да ме кoдошат,
че си ми влязъл под ноктите;
че си отмъкнал цял век преднина
и като сън ще те гоня;
че смелостта си лекувам с инат...
Не са ти верни иконите!
Стига, дон Господ! Не съм Росинант.
И да забравя - ще помня.
Подът отдавна е станал таван.
Под всяка звезда съм се молила.
© Павлина ЙОСЕВА Все права защищены
Поздрав,Поли!