19.11.2008 г., 20:23 ч.

Не са ти верни иконите... 

  Поезия » Друга
1684 0 28

 

Господи, давам ти краен срок

да пренапишеш живота ми.

Писна ми дяволи да ме кoдошат,

че си ми влязъл под ноктите;

че си отмъкнал цял век преднина

и като сън ще те гоня;

че смелостта си лекувам с инат...

Не са ти верни иконите!

Стига, дон Господ!  Не съм Росинант.

И да забравя - ще помня.

 

Подът отдавна е станал таван.

Под всяка звезда съм се молила.

© Павлина ЙОСЕВА Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??