21 nov 2019, 1:42

Не се продава! 

  Poesía » Filosófica
2647 29 37

 

"Продава се!" "Продава се!" "Продава се!"

Крещят табелите пред сгърчените къщи.

Нахалните лозници на забравата

дори гнездото щърково обгръщат.

 

Ни зверове, ни птици... Само вятърът

разгръща порти и премита двòрове.

Дано разкъса някой тишината им,

че празното огромно е без хората...

 

Копривата цветята е притиснала

и плочника, и спомена за стъпките.

От юг не се завръщат вече птиците.

Реди шосето некролозни стълбове...

 

Трева покрива гробищните кръстове

и имена и дати заличава...

И чуваш само шепота на мъртвите:

– Не се продава! Не! Не се продава!

© Дочка Василева Todos los derechos reservados

Раздялата ни скоро ще похарчи
последните си слънчеви сълзици.
Забравата очите ще вторачи
на вятъра в камшичните езици.
Минутите, горещи като въглен, ...
  1158  13  33 
Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??