13 nov 2021, 11:09

Не се сбогувай с мен 

  Poesía » De amor
885 8 17

Не се сбогувай с мен. Кому е нужно?

Отдавна във очите не вали.

Светът отвън е ярък и събужда

копнежи нови. Вече не боли.

 

Не се сбогувай с мен и отиди си,

когато аз не съм си у дома.

Фалшивите подаръци вземи си

и не мисли дали ще съм сама.

 

Пореден от етапите на драмата

забили в телефоните очи,

нехаехме за болката и двамата,

макар да знаехме, че ще горчи.

 

Не се сбогувай с мен. Не ми е тъжно.

По-тъжно е да продължим така,

да премълчаваме и да се лъжем,

че можем да си подадем ръка.

 

Не се сбогувай с мен. Да спрем до тука!

Върви и не обръщай се назад.

– На добър час – ти казвам – И наслука.

Аз съм добре. А ти си непознат.

 

© Nina Sarieva Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??