28 feb 2007, 15:15

Не скривай небето ми 

  Poesía
718 0 7

Оставяй ме да гледам към небето,
не ми го скривай!
Недей се сърди, ако нощем не заспивам
и го рисувам с думи и бои -
      обсипано с брокат и със брилянти...
В такава нощ душата ми не спи.

Недей ме спира, аз съм си такава
и може би безкрай ще те учудвам.
Ще ходя сутрин боса по тревата,
ще плача първо, после ще се смея...
Но ти недей да ме затваряш,
не зная просто начин друг -
така обичам, чувствам, тъй живея.

Ще те целувам топла като слънцето,
ще тичам с тебе волна като вятъра,
ще те докосвам нежна като летен дъжд -
                          ти само давай ми простор
                          и в твоите очи ще се оглеждам 
                          като в планински езера;
                          в прегръдките ти тихо ще заспивам -
                          ти само дай ми свобода...

© Елена Леонова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??