9 oct 2008, 17:46

Не сме от значение 

  Poesía
525 0 1
         Не сме от значение


Излязох на външната тераса,
и погледнах към небесата.
Не знаех
    и не можех да разбера
дали лятото си замина,
 или си отива студената зима?
Толкова пъти кръгът се завъртя,
че е без значение накъде вървя. 
Вече ми е ясно,
вече всичко е прекрасно.
Ако аз си замина,
 няма заради мен да дойде  зима.
Ако... аз остана
няма слънцето заради мен да стопли тавана.
  Аз съм толкова
                        малка.
 Ти си толкова
                    малък.
Светът, с нас и без нас, погледнат отгоре,
изглежда все толкова... жалък.

И какво ако на мен ми е тъжно?
И какво ако на теб ти тежи?
И какво ако не са се сбъднали нечии мечти?

Нищо! Времето... Светът....
те, с нас и без нас, няма да спрат,
няма да спрат да се въртят. 

© Иянира Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??