Не смее принцът даже част от крак
да топне във солената вода.
Поскача пред вълничките, но пак
пред Ариел изпъчва си гръдта.
В морето плува малката русалка,
а той стои на пясъчния бряг.
На гларус ми прилича търсещ свалка
макар да е и откровен, и драг:
- Басейн в двореца аз ще ти направя,
предлагам ти изцяло честен брак!
- Излъгах се преди, сега не става!
Русалка съм си волна, няма как!
Отплува Ариел... и шутът рече:
" И тази, господарю, ви отсече! "
© Асенчо Грудев Todos los derechos reservados