31.05.2024 г., 11:26 ч.

Не смее принцът даже част от крак... 

  Поезия » Хумористична, Строги форми
248 4 3

Не смее принцът даже част от крак

да топне във солената вода.

Поскача пред вълничките, но пак

пред Ариел изпъчва си гръдта.

 

В морето плува малката русалка,

а той стои на пясъчния бряг.

На гларус ми прилича търсещ свалка

макар да е и откровен, и драг:

 

- Басейн в двореца аз ще ти направя,

предлагам ти изцяло честен брак!

- Излъгах се преди, сега не става!

Русалка съм си волна, няма как!

 

Отплува Ариел... и шутът рече:

" И тази, господарю, ви отсече! "

© Асенчо Грудев Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
  • Много несполуки и приключения за този принц!
  • Какво като е принц?!Да търси другаде принцеса!
    "Свободата,Санчо,свободата!"Дон Кихот се намеси,
    за да спаси честта на аристократа...Но премисли:
    трябва ли да смени свободата за помисли нечисти?😇😂
  • То много карък,много откоси 😀
Предложения
: ??:??