Едно разкъсано сърце не стига ли,
а може би те трябва да са две и три!
Едно разкъсано Небе не стига ли,
да си сред него рано, призори!
Една душа от две събрани, стига ли
или са нужни десет, двадесет такива?
Едно море от мъка и печал не стига ли,
че океан е, с вълни примамливи, но диви!
© Ангел Филипов Todos los derechos reservados