Не ме страх да бъда себе си
в този свят себичен,
в който всеки иска
първо той да е обичан.
И мери, постоянно изчислява.
Кой и колко дава.
Да не би случайно да се мине.
той да се прекара.
Аз обаче не поставих
нищо на кантара.
И макар с неистови усилия,
но все успявам,
това в което вярвам аз,
да отстоявам.
В живота си горях
и често мълчаливо страдах,
но до грош платих си всичко,
дори напред от себе си оставих.
Раздадох се!
И не! Не съжалявам!
Иван Стоянов
© Иван Стоянов Todos los derechos reservados