16.05.2023 г., 10:23 ч.

Не съжалявам 

  Поезия » Свободен стих
161 0 0
Не съжалявам

 

 

Не ме страх да бъда себе си

в този свят себичен, 

в който всеки иска

първо той да е обичан.

И мери, постоянно изчислява.

Кой и колко дава. 

Да не би случайно да се мине.

той да се прекара.

Аз обаче не поставих

нищо на кантара.

И макар с неистови усилия, 

но все успявам,

това в което вярвам аз,

да отстоявам. 

В живота си горях 

и често мълчаливо страдах, 

но до грош платих си всичко,

дори напред от себе си оставих.

 

Раздадох се!

И не! Не съжалявам!

 


Иван Стоянов 

 

 

© Иван Стоянов Всички права запазени

Коментари
Моля, влезте с профила си, за да може да коментирате и гласувате.
Предложения
: ??:??