Не съм готова още за разплата
и равносметка в земните си дни.
Нали не съм изпълнила мечтата,
с която мойта майка ме роди.
Не съм умряла от любов или омраза,
не съм летяла в звездни висини,
дори не се научих да се пазя
от сладка лъст или от хули зли.
Е, посадих дърво. И син отгледах даже.
Добрах се и до следващия век.
Но само туй ще мога да разкажа:
Не станах бог. Останах си човек.
© Нелиса Todos los derechos reservados