30 oct 2012, 11:10

Не съм робот 

  Poesía » Filosófica
525 0 1

Не съм робот, не искам и да бъда,
отказвам да живея в тяло механично.
Избирам да изпитам човешката присъда
и няма да загубя чувството първично.

 

Обичам тялото си, макар и не перфектно,
харесвам си живота, както го усещам.
Не търся идеалното, а чувството, с което
се будя всяка сутрин и изгрева посрещам.

 

Безсмъртие не искам, за друго аз копнея,
очаквам да постигам провали и успехи.
Така познавам силата, разбирам, че живея,
не смятам да обличам стоманени доспехи.

 

Противно на очакваното, аз не търся нещо,
което да ме прави по-могъщ и вечен.
Каквото искам, имам го, харесвам го горещо,
опитвам се единствено да бъда по-човечен.

 

 

Този стих е част от стихосбирката "Тишина" на Мартин Младенов.


© Мартин Младенов Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Страхотен замисъл-хубаво щеше да е ако повечето хора бяха на това мнение.
Propuestas
: ??:??