18 nov 2015, 7:34

Не те научих 

  Poesía
429 0 1

 

 

                               Не те научих на неща,

                               научих те, че няма,

                               по-сладко от хляба, 

                               постигнат с труд и борба!

 

                               Не те научих на лесни неща,

                               а как чиста да опазваш душата,

                               стъпало по стъпало да вървиш,

                               стълба в живота да градиш!

 

                               И на мусака не те научих,

                               затуй пък ти дадох криле,

                               в простора син да полетиш,

                               с красота и доброта света да обновиш!

 

                               Не те научих на мусака,

                               твоята е по-добра!

 

                                            Бонка Василева

                                         17.11.2015 Малага Испания

 

© Бонка Василева Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Благодаря Валери,аз признавам, не бях от най добрите майки,нямахме много време да се учим,трябваше да оцеляваме и образоваме.За мен лично,да възпиташ едно дете на добродетели и ценности е много по важно!
Propuestas
: ??:??