11 jun 2009, 10:06  

Бурмичка 

  Poesía » Civil
810 1 18

 

Светът е като кошер разбушуван -
заплашва ме от четири страни.
Тревожни новини ме атакуват,
изпълват с неизвестност мойте дни.

Светът се гърчи от противоречия,
към ново преустройство се стреми.
От сблъсъка на цели, интереси,
избухват неугасващи войни...

И аз, човекът малък, съм бурмичка – 
в месомелачката на моя ден.
Споделям всичките вини. И сричам 
молитвата – да бъда опростен.

© Елица Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??