13 mar 2018, 16:17  

Не тъгувам 

  Poesía » De amor
385 3 5

„Дъждът е хубав, много хубав даже,

ала когато завали навреме.“

Евтим Евтимов

.

Не тъгувам за ягодов вкус,

щом навън сняг вали и е зима.

Не тъгувам, за среднощния блус -

знам, още танци в живота ще имам.

Не тъгувам за срещи пропуснати,

щом Съдбата така е решила…

За очакването, за взиране в пустото -

не тъгувам…

 А се моля за сила.

 

Не тъгувам за ясно синьо небе,

и за полет високо, там със орлите.

Не тъгувам за спокойно море -

с красота разрушават скалата вълните.

Не тъгувам за чист хоризонт

в дни, в които господства мъглата.

Не тъгувам… в моменти такива,

подарявам  покой на Душата.

 

Не тъгувам за дъжд,

макар че земята от дъжд има нужда.

Не тъгувам за мъж!  

Но обичам един…

Той умее  жената в мен да  събужда.

© Ирен Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??