23 may 2020, 23:10

Не търся истина в простаците 

  Poesía » Filosófica, Civil
860 3 3

Скрита съм дълбоко в представите си
отвели ме някъде насън
неусетно ме пробуждат и проявите
нанесени с виртуален гръм

Ужасена съм жестоко от лукавите
потънали в хорска злъч без срам
невероятно смаяна съм от бруталните
търсещи сензация и звън

Поддържам неволно онеправданите
стоящи безмълвно на трън
нещастно съжалявам уж солидарните
бунтарствата им са ясни навън

Равнодушно поглеждам над овациите
неприлично взети назаем
не търся истината от простаците
пълзящи като брутална сган

Високо гледам в хоризонтите
разсейвам се с добри дела
съжалявам вечно адресантите
написали за мен некрасиви неща

© Светлана Тодорова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??