9 jun 2011, 10:56

Не вярвай на тъгата ми 

  Poesía » De amor
1094 0 7

Не вярвай на тъгата ми.
Не плача,
сълзата ми е пулсът на щурец.
От синкавата зеница на здрача
отронва се нощта като обет.

И ширва тишината. Дълга жажда
избухва като памет на звезда.
Душата ми – погледай – се възражда,
по-силна след поредната борба.

Не всички думи могат да узреят.
Не всяка свобода е светла мисъл.
Невинаги успявам да намеря
най-мъдрото. И в себе си да вникна.

Повярвай ми – сълзата ми е диря
от болките на други светове.
Но с утрото в очите ти намирам
пристанище за сенките и мен.

Не вярвай на тъгата ми.

Тя рее
из още неродени стихове.
Обикналият сенките умее
най-светлото в жената да съзре.

© Бистра Малинова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??