29 ene 2022, 12:53  

Не вярвам, че дошли са на погрешна дата 

  Poesía » Formas graves
211 1 11

Не вярвам, че дошли са на погрешна дата,
нощес са долетели с тихия южняк
изгубил се е сякаш и се търси пак,
дори и януари. Ей, ги под стрехата!

 

Прекрасни щъркели! И вярата позната,
и чудото дъгата – седемцветен знак,
извива над града по котешки гръбнак
и знам, че пролет буди тихичко цветята.

 

А аз дори в съня си не намирам мир,
събирам щъркови перца и най-подир,
изплезвам се на зимата. И съм щастлива.

 

И знам, че долетяха в леден зимен ден,
ятата щъркови единствено за мен,
че пролетта в душата ми не си отива.

 

 

© Надежда Ангелова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??