7 dic 2012, 14:28

Не знам какво е ревността 

  Poesía » De amor
715 0 4

Не, аз не знам какво е ревността,

но знам - насила няма да обича,

щом тропаш с крак и викаш: „Ха, така!

Сега те хванах! Някога се врича.“

 

Е, може някой и да е пророк,

да знае, че до гроба ще е верен,

да сложи щемпел с гарантиран срок

„Любов във никой друг не ще намеря!“

 

Останалите можем да мълвим:

„Желая до безкрая да съм с тебе!“,

да молим Бог така да отреди,

последен дъх с любимия да вземем.

 

Но спре ли той във други две очи,

а те го облекат във светла нежност,

сърцето му да припка и звъни...

Защо, ако обичам, ще изпитам ревност?!

 

Напротив, ще приветствам любовта,

в която той полита и мечтае.

Свободна писта давам от душа.

Щастлив да е от всичко най желая!

 

Валентина Йосифова

13.11.2012г.

 

Провокирано от „Ревността убива и най-чистата любов“ на suleimo

© Валентина Лозова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Охххх, лесно е да се напише, но трудно се преглъща изневярата. Все пак по-добре е да се понесе с достойнство и цивилизовано. Поздравления, Валя!
  • Радка, Ели, благодаря ви много!
  • Колкото и да сме великодушни, не може да не боли.
    И най-вече - когато той залюби друга, твоята любов става безсмислена. Тя просто не го топли. Излишна е.
    Затова - дай му пътя и забрави.
  • Истинска любов- и тя няма нищо общо с егоизма.
    Харесах!
Propuestas
: ??:??