Няколко вятъра се сбиха!
Смръщени облаци пръснаха...
И заплакаха горко... сърдито...
Земята цяла помръкна...
Светлини и пукот в надпревара,
със страховити ярки нюанси,
започнаха дръзка гълчава!
Небето приглуши каданси...
Всичко живо се сви с тревога,
в спазъм земята потръпна...
Тишината срази тази прокоба.
Слънцето се показа зад хълма...
© Павлина Христова Петрова
© Павлина Петрова Todos los derechos reservados