27 июн. 2021 г., 08:02

Небесно зарево 

  Поэзия » Пейзажная, Другая
398 1 2

Няколко вятъра се сбиха!

Смръщени облаци пръснаха...

И заплакаха горко... сърдито...

Земята цяла помръкна...

 

Светлини и пукот в надпревара,

със страховити ярки нюанси,

започнаха дръзка гълчава!

Небето приглуши каданси...

 

Всичко живо се сви с тревога,

в спазъм земята потръпна...

Тишината срази тази прокоба.

Слънцето се показа зад хълма...

 

                © Павлина Христова Петрова

© Павлина Петрова Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??