10 nov 2009, 22:42

Нечакан спомен 

  Poesía » Otra
473 0 3

 

 

 

                                      Нечакан спомен        

 

                                                На родените през някоя война

 

                                  Когато оживее споменът,

                                  едно дете ще се провре,

                                  сред трясъка на бомбите.

                                  Ще прекоси града - с лице

                                  от болката преобразено.

                                  Детето ще се гони с времето.

                                  Ще се размине с омразата.

                                  Ще поздрави света на обичта

                                  и, примижало, ще погледне слънцето.

                                  Когато оживее споменът,

                                  едно дете ще дойде между вас.

 

                                                        Wali./Виолета Томова/

 

 

 

 

 

© Виолета Томова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??