30 sept 2009, 16:12

Неизбежност 

  Poesía
546 0 2

Откривай ме в прегръдката на вятъра,

в целувката на слънчеви лъчи,

в уханието палещо на лятото,

на изворите в бистрите очи.

 

Докосвай ме със пръстите на изгрева,

на розови листенца с нежността,

с упойващите песни на авлигите

и с устните на росната трева.

 

Помни ме с постоянството на камъка,

у себе си затворил вечността,

с негаснещия, ярък дъх на пламъка,

запазил жива свойта топлина.

 

 Обичай ме с усмивката на времето,

с кристалната безкрайност на кълбо...

В божествения свят на неизбежности

избрана съм за твое зарево.

© Вики Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
Propuestas
: ??:??