29 ene 2015, 17:30  

Неизвървяни друми 

  Poesía » Otra
424 0 2

Неизвървяни друми

 

Песента ми – онази неизпятата,
нея кой ще я допее!?
Нивата – онази незасятата 
нея кой ще я засее!?


Пътищата ми – неизвървяните,
кой тях ще пропътува!
Любовите ми – онези пропиляните
кой, кой тях ще ги бленува?!

 

И единствената ми любов -
онази - без постеля,
нея кой като стрелец на лов
както мен ще го простреля!?

 

Тъгата ми – онази спътница,
кой ще дръзне да я преживее!?

И обичта ми - моя връстница,
в кого ли тя ще заживее!?

 

И сълзите ми – бисерите ронени,
кой с тях ще се пречиства!?
Душата ми – скътала свидни спомени,
кой, кой като вехт албум ще я разлиства!?

 

Ренета Първанова

© Ренета Първанова Todos los derechos reservados

Comentarios
Por favor, acceda con su perfil, para poder hacer comentarios y votar.
  • Добра вечер /макар и вече нощ/!Благодаря ти,Стойна,че четш и харесваш стиховете ми! Ще се срещнем пак!
  • Добър вечер Рени!За пореден път те поздравявам за творчеството ти!
    И тази творба е сътворена талантливо - Браво!
    Желая ти лека вечер и още нови творби!
Propuestas
: ??:??