Неизвървяни друми
Песента ми – онази неизпятата,
нея кой ще я допее!?
Нивата – онази незасятата
нея кой ще я засее!?
Пътищата ми – неизвървяните,
кой тях ще пропътува!
Любовите ми – онези пропиляните
кой, кой тях ще ги бленува?!
И единствената ми любов -
онази - без постеля,
нея кой като стрелец на лов
както мен ще го простреля!?
Тъгата ми – онази спътница,
кой ще дръзне да я преживее!?
И обичта ми - моя връстница,
в кого ли тя ще заживее!?
И сълзите ми – бисерите ронени,
кой с тях ще се пречиства!?
Душата ми – скътала свидни спомени,
кой, кой като вехт албум ще я разлиства!?
Ренета Първанова
© Ренета Първанова Всички права запазени