Душата ми е пеперуда!
Душата ми е нежен цвят!
Днес животът е заблуда
и малко в него си горят!
Душата пее своя песен.
Ранима е дори с перо,
но животът не е лесен -
опрял е ножът до ребро!
Усмихваш се на утрото.
Протягаш длан на капка дъжд.
Пееш по детски - чудото,
с настроение изведнъж.
Запяваш и пеперуда
долита в този ранен час
Усетила е теменуга
и доброта изгряла в нас.
А тя не знае за живота,
а само сивия комин.
Уж е с някаква си квота,
но бълва той кълбата с дим.
Политва плахо в простора
с трептящи белички крилца.
Уж лети, лети на воля,
но пада тежък прах петна.
Душата ми е пеперуда!
Душата ми е нежен цвят!
Не може след апретура
да блесне този мръсен свят!
Апретура - Процес, при който химикал или друго вещество се прилага на метал като начин за почистване, предпазване, изменение или модифициране на вида или физическите му характеристики и особено повърхностните такива.
© Кремена Арменчева Todos los derechos reservados