30 сент. 2022 г., 11:10

Нежен цвят - мръсен свят! 

  Поэзия
192 1 2

Душата ми е пеперуда!

Душата ми е нежен цвят!
Днес животът е заблуда
и малко в него си горят!

 

Душата пее своя песен.
Ранима е дори с перо,
но животът не е лесен - 
опрял е ножът до ребро! 

 

Усмихваш се на утрото. 
Протягаш длан на капка дъжд. 
Пееш по детски - чудото, 
с настроение изведнъж. 

 

Запяваш и пеперуда
долита в този ранен час
Усетила е теменуга
и доброта изгряла в нас. 

 

А тя не знае за живота, 
а само сивия комин. 
Уж е с някаква си квота, 
но бълва той кълбата с дим. 

 

Политва плахо в простора
с трептящи белички крилца. 
Уж лети, лети на воля, 
но пада тежък прах петна. 

 

Душата ми е пеперуда! 
Душата ми е нежен цвят! 
Не може след апретура
да блесне този мръсен свят!

 

 

Апретура - Процес, при който химикал или друго вещество се прилага на метал като начин за почистване, предпазване, изменение или модифициране на вида или физическите му характеристики и особено повърхностните такива.

 

© Кремена Арменчева Все права защищены

Комментарии
Пожалуйста, войдите в свой аккаунт, чтобы Вы могли прокомментировать и проголосовать.
Предложения
: ??:??