НЕКА
Нека ми завиждат –
аз съм мъжът на богинята!
Аз, презреният и нищият,
човекът с дамга от вериги!
Нека ме съдят,
че тъпча канони –
за мене е мъдрост
да се погубвам от обич!
Нека ме мразят!
Нека хвърлят по мене обиди!
Но от всичките – аз съм
човекът, който се люби с богиня!
© Ангел Веселинов Todos los derechos reservados